Chris Froome weet wie zijn grootste uitdager wordt en laat zich uit over de Tour winnen zonder één zege

Redactie
| 20 reacties
Chris Froome weet wie zijn grootste uitdager wordt en laat zich uit over de Tour winnen zonder één zege

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag recht op de fiets blijven en zaterdag de tijdrit winnen en de gele trui blijft tot in Parijs rond de schouders van Chris Froome. Met dat winnen is de 32-jarige Brit echter niet zozeer bezig, hij wil gewoon voor zijn tegenstanders blijven. En eentje houdt hij speciaal in het oog.

Froome probeerde gisteren het verschil al te maken, maar zag Bardet en Uran telkens terugkeren. "Ze toonden zich sterk. Ik ben vooral opgelucht dat ik de Alpen goed ben doorgekomen. Andere jaren had ik daar meer problemen mee. Nu ga ik nog alles geven in de tijdrit", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Ik zal geen spijt hebben als ik geen rit gewonnen heb

Froome heeft nog geen etappe gewonnen. De tijdrit wordt de laatste kans. "Voor de dagzege? We zien wel, in de eerste plaats wil ik de eindzege veilig stellen, want veel voorsprong heb ik niet. Al weet je nooit, als ik het maximum geef, kan ik misschien ook winnen. Als ik in Parijs het geel draag, zal ik geen spijt hebben dat ik geen rit heb gewonnen."

Froome is van de drie wel de beste tijdrijder. "Uran wordt wellicht mijn grootste uitdager. Van alle renners die achter mij staan in het klassement, wordt hij mijn grootste rivaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties