Armstrong en Hincapie enorm kwaad dat De Gendt de prijs niet wint: "Are you sh*tting me right now?" (mét beelden)

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 41 reacties
Armstrong en Hincapie enorm kwaad dat De Gendt de prijs niet wint: "Are you sh*tting me right now?" (mét beelden)

Lance Armstrong is nog steeds gepassioneerd door de wielersport en houdt elke avond na de Tourrit een geanimeerde podcast. Met George Hincapie wond hij zich op dat Thomas De Gendt de prijs voor de strijdlust niet won.

De prijs voor de strijdlust wordt normaal gezien elke rit uitgereikt, maar aan het einde is er ook eentje voor de meest strijdlustige renner van de hele Tour. De Franse jury koos voor Warren Barguil.

Dat terwijl Thomas De Gendt maar liefst 1000 kilometer in de aanval reed. Armstrong reageerde als volgt: "Is het Barguil? dat is echt bullsh*t", aldus de man die zeven keer in het geel op het eindpodium in Parijs stond.

Barguil heeft zijn prijs toch al?

"Dus het is echt Barguil, are you sh*tting me? Die heeft twee ritoverwinningen en de bollentrui al binnen, die heeft zijn podium in Parijs dus al", kan de Amerikaan het amper geloven.

Zelfs George Hincapie nam een radicaal standpunt in, iets wat blijkbaar niet vaak gebeurt. "Zelfs George heeft gevloekt, er is geen twijfel dat die prijs naar De Gendt moest gaan."

"Hij heeft meer dan duizend kilometer in de aanval gereden. Ik moest het twee keer lezen om het te geloven. Dat is meer dan een kwart van de race!" Bekijk hieronder de reactie van de voormalige Amerikaanse grootheid. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties