De Gendt: "Ik was zo teleurgesteld dat ik wou stoppen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 37 reacties
De Gendt: "Ik was zo teleurgesteld dat ik wou stoppen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas De Gendt werd dan toch niet verkozen als meest strijdlustige renner in deze Tour de France. Dat ondanks het feit dat hij meer dan 1000 kilometer aan kop reed.

De superstrijdlust werd een doel voor De Gendt, maar dat lukte niet. "Laat me duidelijk zijn: Warren Barguil heeft een fantastische Tour gereden en ik misgun hem absoluut niks."

"Maar een bergtrui is voor de beste klimmer, een etappezege voor degene die op die bepaalde dag de sterkste was en een puntentrui voor de regelmatigste snelle man. Dan vind ik dat een prijs voor de superstrijdlust bestemd is voor degene die een hele Tour door de intentie getoond heeft om te wedstrijd te animeren en in de aanval te gaan", aldus De Gendt via een persbericht.

Een etappezege is niet nodig om de superstrijdlust te winnen

"Dat heeft niet tot het gewenste resultaat – een etappezege – geleid, maar dat hoeft ook niet om de superstrijdlust te winnen.” De jury was nogal bevooroordeeld.

Internationale jury

"Het feit dat er vijf Fransen in de jury zitten, heeft zeker een rol gespeeld. Mochten er vijf Belgen in de jury gezeten hebben, zou de uitslag er anders uitgezien hebben, dus dat bewijst dat de samenstelling niet klopt."

"Laat tenminste een internationale jury zich daarover uitspreken. Ik ben heel, heel ontgoocheld, ja. Ik ben te ontgoocheld om er dieper op in te gaan, heb zin om meteen naar huis te gaan, maar ik zal vandaag mijn uiterste best doen om het tot een sprint te laten komen op de Champs Elysées.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties