Groenewegen pakt het op de Champs-Élysées
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Groenewegen pakt het op de Champs-Élysées
Foto: © photonews

De Nederlander Dylan Groenewegen heeft met verve de slotetappe van de Tour de France gewonnen. De voormalige Nederlandse kampioen haalde het door van erg ver aan te gaan.

De etappe naar de Champs-Élysées is het grootste sprintfestival ter wereld, tenminste voor zij die nog in de Tour zitten. Cavendish, Kittel, Démare en Sagan zijn immers al naar huis.

Bij het binnenrijden van Parijs, wanneer alle glaasjes champagne al keuvelend naar binnen gegoten waren, kregen we vuurwerk. Heel wat gepatenteerde hardrijders kozen de aanval.

9 tegen de rest

Met onder meer Vermote, Burghardt en Küng was het een negental waarmee je weleens het WK ploegentijdrit kan winnen. Tot in de laatste ronden bleven ze tussen de tien en twintig seconden voor het peloton uitrijden.

Op tien kilometer van de meet was het toch bingo voor de werkpaarden in het peloton. De vluchters werden gegrepen met nog tien kilometer te gaan.

Stybar probeerde het nog, maar het peloton pakte hem toch nog terug. Het was voor de sprinters zaak om goed te positioneren en Groenewegen haalde het vlak voor Greipel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties