Nys: "Té veel aanvallen kost De Gendt een ritzege"
Redactie
| 22 reacties
Nys: "Té veel aanvallen kost De Gendt een ritzege"
Foto: © photonews

In deze Ronde van Frankrijk zullen de Belgen geen ritzege pakken. De redenen daarvoor zijn legio, Van Avermaet botste op een fenomenale Matthews, er ging een rotonde mis én volgens Sven Nys ging De Gendt té vaak in de aanval.

"Iedereen had Van Avermaet verwacht in Rodez, maar hij was misschien net niet fris genoeg. Hij heeft een fantastisch voorjaar gehad, maar dat was misschien net het verschil", aldus Nys aan Sporza.

Hij ziet een patroon. "Vorig jaar had hij door zijn val in de Ronde van Vlaanderen een veel langere voorbereiding gehad op de Tour en was hij frisser. Kijk maar naar Barguil. Door een breuk is hij ook lang out geweest en stond hij heel fris aan de start van de Tour."

De Gendt viel té vaak aan

"Ook Thomas De Gendt is een jongen met veel capaciteiten. Als hij een klein beetje meer denkt zoals Froome, had hij zeker een rit gewonnen. Door zijn vele aanvallen miste hij in de finale de kracht om echt mee te doen voor een ritzege."

"Uiteraard kan hij niet op voorhand weten in welke ritten hij succes zal hebben. Maar als hij elke dag op kop van het peloton rijdt of in de aanval gaat, vraagt hij om problemen. Hij zou beter enkele ritten uitkiezen die hij echt tot een goed einde kan brengen."

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties