Van den Broeck wordt geëerd in criterium

Redactie
| 25 reacties
Van den Broeck wordt geëerd in criterium

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jurgen Van den Broeck kondigde onlangs aan dat hij zijn fiets aan het einde van het seizoen aan de haak hangt. De beste Belgische ronderenner van de voorbije jaren krijgt een mooi eerbetoon in Herentals.

Dat is immers de gemeente waar hij vandaan komt. "In het boek met de rijke wielergeschiedenis van Herentals is de pagina Jurgen Van den Broeck, toch een heel belangrijke", aldus de organisatie aan Sporza.

"In veel andere gemeenten zou je al wereldberoemd zijn met alleen maar een wereldtitel tijdrijden bij de junioren of een titel in het tijdrijden bij de profs. Ook die zeges staan op het palmares van Jurgen."

Zijn prestaties zijn onderschat door de tegenslagen van de laatste jaren

De laatste jaren had Van den Broeck de perceptie wat tegen. "Zijn prestaties in de Tour zijn mogelijk toch een beetje onderschat door de tegenslagen waar hij mee kampte in de laatste jaren van zijn loopbaan."

"Voor ons hoort hij met zijn Tour-prestaties thuis op een prominente plaats in de sportieve geschiedschrijving van de stad van Keizer Rik Van Looy en in de geschiedenis van het Belgische wielrennen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties