Naesen kan eindelijk terug kopman zijn: "Ik moest remmen om niet mee te zijn in de vlucht"

Redactie
| 6 reacties
Naesen kan eindelijk terug kopman zijn: "Ik moest remmen om niet mee te zijn in de vlucht"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was indrukwekkend hoe Oliver Naesen zich helemaal kapot werkte voor kopman Romain Bardet in de Tour de France, maar nu mag hij eindelijk terug voor eigen rekening rijden.

Dat heeft hij toch even gemist. "In de rit naar Salon-de-Provence moest ik remmen om niet mee te zijn met de beslissende vlucht”, zegt Naesen in Het Nieuwsblad. “Ik had zeker meegedaan voor de zege.”

Eigenlijk heeft hij zich in de Tour ook kunnen sparen. "Ik ben in de Tour nooit echt voluit moeten gaan, heb niet moeten strijden voor de zege. Ik ben dan ook nog relatief fris en daar wil ik nu de vruchten van plukken. En ik zal nog beter worden."

De tegenstand wordt minder sterk naar het einde van het jaar, bij mij is het omgekeerd

Het ziet er dus goed uit. "Hoe meer het jaar vordert, hoe minder sterk de tegenstand wordt. Bij mij is het net andersom: ik word steeds beter op het einde van het seizoen.”

Hij wordt ook sneller herkend. “Ik word enorm aangemoedigd door het publiek. Maar zonder pochen durf ik te zeggen dat dat ook al voor het BK zo was. De wielerfans houden van mijn manier van koersen.”

Naesen rijdt een pak koersen in het najaar waaronder Londen, BinckBank, Plouay, Québec, Montréal, Parijs-Tours en uiteraard het WK. "Laat maar komen, de goesting is groot."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties