Ex-renner van Patrick Lefevere kiest voor uitdaging als ploegleider bij Team Sky
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Matteo Tosatto gaat aan de slag als ploegleider bij Team Sky

Ex-renner van Patrick Lefevere kiest voor uitdaging als ploegleider bij Team Sky
Foto: © photonews

Team Sky heeft er een ploegleider met tonnen ervaring als renner bij. De Italiaanse ex-coureur Matteo Tosatto wordt één van de nieuwe sportdirecteurs van de Britse ploeg en maakt zaterdag zijn debuut in de Ronde van Polen.

Tosatto was 20 jaar profrenner, maar hing eind 2016 zijn fiets aan de haak. Nu beproeft hij zijn geluk als ploegleider. "Mijn eerste indruk van de ploeg is dat er een geweldige groep is en dat alles organisatorisch heel goed is", opent Tosatto. "Het is een tof gevoel om voor de beste ploeg ter wereld te kunnen werken. Natuurlijk ben ik enorm enthousiast voor mijn eerste wedstrijd als ploegleider."

"In mijn eerste wedstrijd in de Ronde van Polen zal ik erg nauw samenwerken met Gabriel Rasch. Ik zal starten in de rol van tweede ploegleider, wat mij perfect lijkt om zo ervaring op te doen. Ik heb heel wat jaren als profrenner achter de rug, maar dit is een heel andere rol", aldus de Itaiaan, ondertussen 43 jaar oud.

Ex-ritwinnaar Giro en Tour

Tosatto won in zijn carrière als renner onder meer een rit in de Giro en een etappe in de Tour. Hij maakte vooral furore tussen 2006 en 2010, toen hij voor de Quick Step-ploeg van Patrick Lefevere aan de slag was. Daarna reed hij nog van 2011 tot en met 2016 bij Saxo Bank en opvolger Tinkoff.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5094 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties