Voetbal als voorbeeld voor wielrennen? "De UCI beloofde me daar werk van te maken"

Redactie
| 0 reacties
Voetbal als voorbeeld voor wielrennen? "De UCI beloofde me daar werk van te maken"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Onze landgenoot Philippe Mariën was in de Ronde van Frankrijk voorzitter van de wedstrijdjury en dus ook de verantwoordelijke voor de uitsluiting van Peter Sagan. Enkele dagen na de Tour kwam hij nog eens terug op het hele gebeuren en ijvert hij voor een videoref in het wielrennen.

Na zijn beslissing om Peter Sagan uit de Ronde van Frankrijk te zetten, volgde er heel wat commotie. "Ik besefte niet wat er op mij af kwam", opent Mariën in gesprek met Het Nieuwsblad. "Als ik nadien die foto’s in de krant zag, met vijftig camera’s op mij gericht, dat is om schrik van te krijgen. Maar ik beet door."

"Ik heb begin dit jaar mijn levenspartner verloren aan kanker. Ik dacht aan hem en de 64 chemobehandelingen die hij kreeg, toen ik de wereldpers in de ogen blikte. Dan besef je: dit is peanuts in vergelijking met wat hij heeft meegemaakt. Dat heeft me kracht gegeven.”

Videoref

In de toekomst ziet Mariën slechts één oplossing om discussie te vermijden: een videoref. "Er moet een videoref bijkomen, net als in het voetbal. Die moet zich voor de tv op het moment van de sprint alleen op de sprint zelf concentreren, dan moeten wij naderhand geen beelden meer gaan bekijken en valt de beslissing meteen. De UCI beloofde me daar werk van te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties