Van Avermaet jaagt op unicum: "Dit zal me niet vaak meer overkomen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Van Avermaet jaagt op unicum: "Dit zal me niet vaak meer overkomen"

Greg Van Avermaet blijft met voorsprong de beste renner in het peloton dit jaar. Dat blijkt toch uit de UCI-ranking. Die nummer één is ook zijn doel, een kans die hij misschien niet meer krijgt.

"Ik was gekomen voor een toptienplaats en ik heb ze", aldus Van Avermaet in Het Laatste Nieuws na zijn achtste plaats in de Clasica San Sebastian.

Er zat zelfs meer in volgens de Belg. "Als Bettiol ons niet ontglipt en ik geen fout maak in de spurt-die-ik-nooit-mocht-verliezen. Het was 'wind mee' en ik zette te laat aan. Soit. Ik ben tevreden over mijn wedstrijd en mijn gevoel."

Once in a lifetime

De San Sebastian ooit winnen, wordt moeilijk. "De hertekende finale maakt deze Clásica een beetje ongrijpbaar voor mij. Die Murgil Tontorra valt me net iets te zwaar uit", aldus Van Avermaet die zich door een motor ooit een overwinning in de Clasica ontnomen zag.

De Belg blijft nummer één. "Met dank aan mijn succesvolle klassieke voorjaar waarin ik met onder meer winst in de Omloop, de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix een kloof uitbouwde die nog maar moeilijk dicht te fietsen valt."

"Het zal me niet vaak meer overkomen dat ik na de Tour nog overal op één sta. Ik zie het als een unieke kans. Once in a lifetime", sloot hij af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties