Belgische mikt resoluut op de top acht op EK tijdrijden in Herning

Redactie
| 0 reacties
Belgische mikt resoluut op de top acht op EK tijdrijden in Herning
Foto: © photonews

Donderdag rijden de vrouwen hun Europees kampioenschap tijdrijden in het Deense Herning. Met de 30-jarige Ann-Sophie Duyck levert ons land één Belgische renster af die de eer moet verdedigen.

Duyck staat niet zonder ambitie aan de start van dat EK tegen de klok. "Het parcours s best wel mooi, maar ook pittig", opent ze in HNB. "Het omvat meer dan één lange rechte baan en bevat toch enkele technische stukken met daarin een paar linke bochten. Het is een combinatie van hard rijden en enkele technische passages."

Het weer zal een grote rol spelen volgens de 30-jarige landgenote. "Momenteel is het weer hier nogal wispelturig. Op tien minuten tijd kan het omslaan van vrij warm naar opeens een felle regenbui. Donderdag voorspellen ze regen en dat zal zijn rol spelen. Zelf hou ik meer van een droog parcours, ik ben niet zo’n kamikaze in de bochten", lacht Duyck.

"Ik ben niet zo’n supertalent als Anna van der Breggen of Ellen van Dijk"

"Ik ben niet zo’n supertalent als Anna van der Breggen of Ellen van Dijk, maar op een superdag kan ik mijn mannetje staan", weet de Belgische. "Bij een tijdrit hangt veel af van twee factoren: de vorm van de dag en de tegenstand. Als die ook allemaal op topniveau presteren, wordt het moeilijk."

"Ik mik op een plek in de top acht en waar precies in die top acht zal afhangen van die twee genoemde factoren. Dit wordt ook wel een speciaal EK, want 31,5 km is best wel een lange afstand voor een kampioenschap. Je moet goed indelen. Ik start alleszins met vertrouwen en dat is al veel waard", besluit Duyck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties