Dylan Teuns droomt van meer na eerste overwinning in de WorldTour

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Dylan Teuns droomt van meer na eerste overwinning in de WorldTour

Dylan Teuns verraste iedereen in de derde rit van de Ronde van Polen met een knappe overwinning. De Limburger bleef Peter Sagan en Rafal Majka voor en boekte zo de mooiste zege in zijn nog prille wielercarrière. Het doet hem ook van meer dromen in de Ronde van Polen.

"Ik voel me geweldig. Dit is echt fantastisch", aldus een dolgelukkige Dylan Teuns. "Veel meer kan ik niet zeggen. Dit is een uitzonderlijk moment en een geweldig gevoel voor mij. Dit was echt een etappe op mijn lijf geschreven en de hele ploeg stond achter mij. Ik was wat voorzichtiger dan in de Ronde van Wallonië, want het niveau ligt hier een pak hoger."

"Dit was echt een etappe op mijn lijf geschreven en de hele ploeg stond achter mij"

Maar de BMC-renner heeft dus opnieuw zijn goede benen verzilverd met een overwinning. "Ik wist dat de conditie goed was, maar het hangt toch nog altijd af van het wedstrijdverloop en hoe de benen zijn. Ik had dit ook niet kunnen verwezenlijken zonder mijn ploegmaats. Zij hebben geweldig werk verricht en brachten me op de juiste plaats in de finale."

Na zijn ritzege denkt Teuns ook aan het algemene klassement. "Het grote doel was de rit van vandaag, maar ik heb nu ook een goede positie in het algemene klassement. De overwinning van vandaag geeft me veel vertrouwen, maar we moeten alles dag per dag bekijken. Ik zal alles geven en dan zien we wel waar ik geraak", besluit Teuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties