Heeft België de nieuwe Gilbert te pakken? "Ik zie in hem meer een type Valverde"

Redactie
| 0 reacties
Heeft België de nieuwe Gilbert te pakken? "Ik zie in hem meer een type Valverde"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De derde rit in de Ronde van Polen leverde zowaar een Belgische ritzege op. De 25-jarige Dylan Teuns hield Peter Sagan en Rafal Majka achter zich en pakte zijn eerste zege op het WorldTour-circuit, amper enkele dagen na zijn eerste profoverwinning(en) in de Ronde van Wallonië.

Teuns droomt er na zijn zege van om Tim Wellens als eindwinnaar op te volgen in Polen. "Wellens is ook een renner met een goeie punch, die af en toe een rittenkoers kan winnen", zegt Rik Verbrugghe, die Teuns al langer kent van bij BMC. "Maar op dit moment is de tijdrit van Teuns niet goed genoeg om zich om te scholen tot een ronderenner."

Dylan Teuns mocht maandag een eerste keer zegevieren in de WorldTour

"Hij is licht en kan goed klimmen. Ik denk dat hij het hooggebergte dus ook moet aankunnen. Maar dat moet hij eerst nog bewijzen tegen de echte toppers én ook enkele dagen na elkaar", vervolgt Verbrugghe bij Sporza. En er wordt natuurlijk dan ook al vaak gesproken over een nieuwe Philippe Gilbert, zeker na de derde plek van Teuns in de Waalse Pijl.

"Omdat hij die kleine bergjes goed verteert, moet hij in sommige Vlaamse koersen ook goed uit de verf kunnen komen. Hij kan iets wat maar weinig renners kunnen. Maar ik zie in Teuns meer een type zoals Valverde. Het hangt ervan af hoe hij blijft evolueren, maar als alles goed verloopt, moet hij dat niveau aankunnen", besluit Verbrugghe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties