Wereldkampioen veldrijden bij de beloften kiest voor langetermijnvisie bij Team Sunweb

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wereldkampioen veldrijden bij de beloften kiest voor langetermijnvisie bij Team Sunweb

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Team Sunweb heeft drie contractverlengingen in één klap bekendgemaakt. Het trio Max Kanter, Florian Stork en Joris Nieuwenhuis rijdt de volgende seizoenen voor de WorldTour-formatie. Die laatste zal het veldrijden combineren met een carrière op de weg.

Nieuwenhuis kroonde zich in het begin van het jaar tot wereldkampioen veldrijden bij de beloften, maar is ook op de weg een beloftevolle renner. "Ik ben heel blij met mijn contractverlenging en het feit dat de ploeg mij steunt in mijn weg- en veldritprogramma", laat Joris Nieuwenhuis weten.

'Een droom'

"Het is voor mij een droom die uitkomt dat ik zowel mijn veldritdroom kan nastreven en tegelijkertijd in de WorldTour kan toetreden op de weg", zegt de Nederlander.

Nieuwenhuis zal nog één jaar voor de jongerenploeg van Sunweb rijden. Daarna rijdt hij al zeker tot en met 2020 voor de WorldTour-formatie van Team Sunweb. "De samenwerking in de ploeg is bijzonder goed en we zitten op dezelfde pagina voor mijn ontwikkeing op lange termijn", aldus Nieuwenhuis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties