"Ik heb veel te danken aan Boonen, Gilbert en Van Avermaet. Zonder hun steun was het nooit gelukt"

Redactie
| 0 reacties
"Ik heb veel te danken aan Boonen, Gilbert en Van Avermaet. Zonder hun steun was het nooit gelukt"

Eén jaar na het olympische goud van Greg Van Avermaet is bondscoach Kevin De Weert klaar voor het EK dat deze week van start gaat. De Weert blikt al eens terug op het (succesvolle) afgelopen jaar.

Goud met Van Avermaet in Rio, zilver met Campenaert op het EK tijdrijden vorig jaar en brons voor Boonen op het WK. De balans van De Weert oogt niet slecht na één jaar. "Ik heb veel te danken aan Boonen, Gilbert en Van Avermaet", opent De Weert in Het Nieuwsblad. "Had ik hun steun van in het begin niet gehad, dan was het nooit gelukt."

"Die goede band helpt wanneer je renners moet meedelen dat ze niet geselecteerd zijn voor een WK"

"Tom is een persoonlijke vriend, Phil en ik zijn even oud. We hebben twintig jaar tegen elkaar gekoerst. En met Greg heb ik ook al lang een band. Er was meteen wederzijds respect, ook met de andere renners. Die goede band helpt wanneer je renners moet meedelen dat ze niet geselecteerd zijn voor een WK."

Selecties, altijd een moeilijke keuze voor de bondscoach. "Ik probeer er een verhaal rond te vertellen, zodat ze de reden kennen waarom ze niet geselecteerd zijn. Dat Phil en Greg op het komende WK de kopmannen zijn, is geen geheim. En je kan niet met negen kopmannen starten. Als andere renners, die bij hun ploeg wel een beschermde rol hebben, het zien zitten om met een bepaalde taak mee te gaan, kunnen ze mee. Anders niet", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties