OFFICIEEL: Lotto Soudal neemt afscheid van Fransman Tony Gallopin

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Lotto Soudal neemt afscheid van Fransman Tony Gallopin

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het stond al een tijdje vast dat Lotto Soudal na dit seizoen afscheid zou nemen van Tony Gallopin. De Fransman zal volgend seizoen de kleuren verdedigen van het Franse AG2R-La Mondiale. Daar wordt hij ploegmaat van de Belgen Oliver Naesen, Stijn Vandenbergh en Jan Bakelants.

Gallopin zal na vier seizoenen bij de Belgische ploeg andere lucht opsnuiven. "Ik verlaat Lotto Soudal na vier jaar. Ik heb er mooie tijden beleefd, dus ik kan de ploeg enkel bedanken voor die ervaring", opent Gallopin. "Maar tegelijk ben ik erg opgelucht dat ik bij AG2R-La Mondiale kan tekenen. In de afgelopen Tour was het duidelijk dat dit één van de sterkste teams ter wereld is."

Naesen en Bardet ondersteunen

De Fransman zal zowel in de klassiekers als in het rondewerk uitgespeeld worden. "Ik zal in de lenteklassiekers een belangrijke rol spelen en hopelijk kan ik Oliver Naesen aan een Monument helpen. Ik zal ook mijn eigen kans krijgen in koersen zoals Parijs-Nice."

"Ik heb al bewezen dat ik sommige eendagskoersen zeker aankan, dus ik hoop enkele mooie overwinningen te boeken in het shirt van mijn nieuwe team. En natuurlijk zal ik ook Romain Bardet proberen te ondersteunen in de zoektocht naar een eerste Tour-zege. Ik ben enorm gemotiveerd", besluit Gallopin.

Gallopin reed vier seizoenen voor Lotto Soudal
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties