Van Poppel rondt het teamwerk van Team Sky grandioos af in Polen, duwende Sagan derde

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Van Poppel rondt het teamwerk van Team Sky grandioos af in Polen, duwende Sagan derde

De vijfde rit in de Ronde van Polen is gewonnen door de Nederlander Danny van Poppel. De renner van Team Sky bleef nipt Luka Mezgec voor na sterk teamwerk van zijn ploeg.

Na de sprintetappe en overwinning van Caleb Ewan (Orica-Scott) kregen de renners woensdag opnieuw een bergachtige rit voorgeschoteld in de Ronde van Polen. Het inspireerde vijf renners om in de aanval te gaan. Daarbij één Belg: Maxime Monfort (Lotto Soudal). Hij kreeg het gezelschap van Maximilian Schachmann (Quick-Step Floors), Tejay Van Garderen (BMC), Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo) en Moreno Moser (Astana).

Monfort ging gretig op zoek naar de bergpunten, terwijl de voorsprong van het vijftal nooit groter werd dan drie minuten. Maar het peloton zette op tijd de achtervolging in in het snikhete Polen, waar het kwik opliep tot maar liefst 37 graden. Al kregen de renners in de finale nog een stevige regenbui te verwerken, waardoor Schachmann ten val kwam en ingelopen werd door het peloton.

Van Garderen solo

De voorsprong van Monfort en co slonk tot één minuut met nog 15 kilometer te gaan. Op één van de steile stukken van de laatste klim liet Van Garderen zijn metgezellen achter. De BMC-renner trok vol door, maar werd toch nog gegrepen op exact 3 kilometer van de streep.

In de laatste kilometers vormde Sky nog een mini-treintje voor van Poppel, ook Sagan had de rit overleefd. Maar net voor de laatste kilometer was er nog een valpartij. Wisniowski hield van Poppel in een goede positie en die maakte het af. Mezgec werd twee, Sagan derde na een hevige strijd en het nodige geduw tegen Ferrari.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties