Beste vrienden én hopend op een EK-medaille: "De dag van het WK stond hij om 7 uur 's ochtends op om rijst te koken"

Redactie
| 0 reacties
Beste vrienden én hopend op een EK-medaille: "De dag van het WK stond hij om 7 uur 's ochtends op om rijst te koken"

Victor Campenaerts en Yves Lampaert doen op het Europees kampioenschap tijdrijden in Herning een gooi naar een podiumplek. Beide renners rijden dan wel voor verschillende ploegen, maar zijn sinds hun periode bij Topsport Vlaanderen wél beste vrienden.

Ze voelen zich dan ook helemaal geen concurrenten van elkaar. "Helemaal niet", zegt Victor Campenaerts in gesprek met HNB. "Het is nog altijd leuker om een vriend te verslaan dan een buitenlander die je niet kent. Die kan je niet jennen. Hij heeft ook niet zomaar zijn Belgische trui aangedaan voor jullie foto's he."

Enkel op BK tegen elkaar

Zijn maatje Lampaert (Quick-Step Floors) vult aan. "Het is ook enkel op het BK dat we tegen elkaar rijden. Tijdens Europese en wereldkampioenschappen helpen wij elkaar", aldus de West-Vlaming. "We delen dan ook altijd de kamer en geven elkaar tips. Allez, het is vooral hij die mij tips geeft. Ik moet hem vooral kalmeren."

"De dag van het WK stond hij om 7 uur 's ochtends op om rijst te koken. Ik word wakker en zeg: Campi, jongen. Wat steek jij allemaal uit? Slaap eens zoals een normale mens. Hij: Neen. Ik moet nu dit eten, zo veel koolhydraten. En straks dat", lacht Lampaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties