Luxeknecht van Froome etaleert opnieuw zijn goede benen in de Ronde van Burgos en pakt zijn tweede ritzege in drie dagen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Luxeknecht van Froome etaleert opnieuw zijn goede benen in de Ronde van Burgos en pakt zijn tweede ritzege in drie dagen

De derde rit in de Ronde van Burgos is gewonnen door Mikel Landa (Team Sky). De superknecht van Chris Froome uit de Tour won al zijn tweede rit in drie dagen en verstevigt zo zijn leidersplek in het algemene klassement.

Een kopgroep met onder meer Pieter Serry (Quick-Step Floors) trok in de aanval in deze derde rit van de Ronde van Burgos. Maar het was Gatis Smukulis van het bescheiden Team Delko–Marseille Provence KTM die als laatste van de groep overbleef en solo aan de slotklim begon.

Maar al snel was het duidelijk dat ook avontuur van de Letse coureur niet meer van lange duur zou zijn. Op de lastige slotklim was het Team Sky dat het tempo opvoerde in functie van leider Mikel Landa. Ze bleven met zijn tweeën voer in volle finale: David De la Cruz (Quick-Step Floors) en Mikel Landa (Team Sky).

De la Cruz kraakt in slot

Op 300 meter versnelde De la Cruz, maar Landa gaf niet af. De renner van Patrick Lefevere kraakte alsnog in de laatste meters en Landa mocht na de eerste rit opnieuw zegevieren in de Ronde van Burgos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties