OFFICIEEL: Orica-Scott plukt klimmer en helper van Chris Froome weg bij Team Sky

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Orica-Scott plukt klimmer en helper van Chris Froome weg bij Team Sky

Ook vandaag staat de transfercarrousel in de wielerwereld niet stil. Orica-Scott, de Australische ploeg die Jens Keukeleire naar Lotto Soudal ziet vertrekken, heeft met Mikel Nieve een nieuwe transfer bekendgemaakt.

Mikel Nieve is een Spaanse klimmer van 33 jaar die er de afgelopen twee jaar bij was toen Chris Froome de Ronde van Frankrijk won. Maar de Spanjaard verlaat Team Sky en heeft een contract van twee seizoenen getekend bij het Australische Orica-Scott.

Broertjes Yates en Chaves

Daar zal hij een belangrijke rol spelen in het rondewerk met het oog op de broertjes Simon en Adam Yates en de Colombiaanse klimmer Esteban Chaves. "Ik ken vooral Esteban en de Yates-broertjes", zegt de kersverse aanwinst. "Ondanks het feit dat ze alle drie erg jong zijn, hebben ze heel wat talent en al mooie dingen bereikt."

"Ik hoop dat ik de ploeg mee belangrijke overwinningen kan bezorgen en die drie jongens kan ondersteunen in het rondewerk. Ik heb Orica-Scott altijd een leuke ploeg gevonden en daar wilde ik graag deel van uitmaken", licht Nieve zijn transfer toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties