OFFICIEEL: Tweevoudige bergkoning van de Ronde van Spanje verhuist naar Astana

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Tweevoudige bergkoning van de Ronde van Spanje verhuist naar Astana

Astana Pro Team heeft er een renner voor het rondewerk bij in 2018. De Spanjaard Omar Fraile ruilt het truitje van Team Dimension Data voor het lichtblauwe van Astana.

Fraile heeft zijn handtekening onder een contract van twee seizoenen gezet bij de formatie uit Kazachstan. "Astana is één van de grootste en bekendste teams in het peloton", laat Fraile weten in een eerste reactie. "Het is een hele eer voor mij om de komende twee seizoenen deel uit te maken van dit project."

"De voorbije seizoenen heb ik een grote stap in mijn ontwikkeling gezet en ik hoop dat ik dat kan verderzetten bij Astana. Ik hou van de stijl van Astana en de focus die de ploeg legt op de Grote Rondes", benadrukt de Spanjaard.

Ritwinnaar in de Giro

De 27-jarige Fraile was vorig jaar en in 2015 de bergkoning in de Ronde van Spanje. Dit seizoen won hij al een rit in de Giro d'Italia en werd hij - na Serge Pauwels - tweede in het eindklassement van de Tour of Yorkshire. "Hij heeft dit seizoen indruk gemaakt in de Giro", zegt Alexandre Vinokourov nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties