Slecht nieuws voor Jürgen Roelandts, die wellicht seizoen in mineur ziet eindigen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Slecht nieuws voor Jürgen Roelandts, die wellicht seizoen in mineur ziet eindigen

Voor Jürgen Roelandts zit het seizoen er zo goed als zeker helemaal op. De renner van Lotto Soudal, die volgend jaar zo goed als zeker voor BMC rijdt, is enkele maanden out na een heupoperatie.

"Jürgen Roelandts is afgelopen dinsdag in het AZ Herentals geopereerd aan de heup", laat Lotto Soudal weten in een persbericht. "De voormalige Belgische kampioen had te kampen met een impingement, een inklemming van de heup. Een probleem waar hij al enige tijd last van ondervond."

En dus was een operatie onvermijdbaar voor de Vlaams-Brabander. "Via een heelkundige ingreep is overtollig kraakbeen verwijderd. Roelandts staat nu aan het begin van een lange revalidatie en komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie", klinkt het nog.

Ook Frison en Hansen nemen rust

Lotto Soudal deelt ook nog mee dat Frederik Frison na zijn klierkoorts nog steeds rust nodig heeft. "Wanneer de medische staf groen licht geeft, kan Frison de trainingen hervatten", staat er te lezen. Ook Adam Hansen neemt momenteel rust na een vervelende zitvlakblessure die hij overhield aan de Ronde van Frankrijk.

Roelandts vertrekt na dit seizoen naar BMC
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties