Thuisland Denemarken blinkt uit in tijdrit voor beloften, één landgenoot in de top tien

Redactie
| 0 reacties
Thuisland Denemarken blinkt uit in tijdrit voor beloften, één landgenoot in de top tien
Foto: © photonews

Kasper Asgreen heeft zich in eigen land tot Europees kampioen tijdrijden gekroond. De Deense belofte bleef zijn landgenoot Mikkel Bjerg voor. De eerste Belg was Senne Leysen op een tiende plaats.

Denemarken boven in de tijdrit bij de beloften. Kasper Asgreen was over het parcours van 31,5 kilometer de snelste met een tijd van 37'33". Daarmee was hij goed voor het goud en deed hij erg nipt beter dan zijn landgenoot Mikkel Bjerg, die op één seconde strandde van Asgreen.

Het brons ging naar Frankrijk en Corentin Ermenault, hij deed 22" minder goed dan de nieuwe Europese kampioen. Senne Leysen was de eerste Belg op een tiende plek. Hij eindigde op 1'45" van Asgreen. Die andere landgenoot Stan Dewulf eindigde uiteindelijk als 32e.

Leysen tevreden

"Tiende is niet slecht op een EK", liet Leysen weten in HLN. "Ik hoopte om iets beter te doen dan vorig jaar, maar het is alvast niet slechter. Hopelijk kan ik op het WK, waar het parcours selectiever is, ook top tien rijden. Een WK is toch net iets prestigieuzer dan een EK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties