Uitstekend nieuws voor de supporters van broertjes Mathieu en David van der Poel

Redactie
| 0 reacties
Uitstekend nieuws voor de supporters van broertjes Mathieu en David van der Poel

Mathieu van der Poel is uitgegroeid tot één van de sterkste veldrijders van zijn generatie. En ook op de weg doet van der Poel het allesbehalve onaardig. Het feit dat de broers van der Poel zo populair zijn, zorgde ervoor dat er nu ook een officiële supportersclub komt voor de broertjes.

Ook vader Adrie had destijds een supportersvereniging met 400 tot 500 leden. "Dat de supportersvereniging van David en Mathieu van der Poel er zou komen, was slechts een kwestie van tijd", vertelt Herman Delcroix van de vereniging. "Het was destijds Jan Prop vanuit de gemeente Woensdrecht die tijdens de huldiging van Mathieu van der Poel in het gemeentehuis met het idee kwam."

"Hij zei misschien wat gekscherend, dat het geen slecht idee zou zijn, mocht er in navolging van de supportersvereniging van vader Adrie van der Poel eentje komen voor zijn zoons. We willen iets creëren, een soort community als het ware, rondom David en Mathieu. Vandaar dat we de koppen bij elkaar hebben gestoken, om te kijken in welke hoedanigheid onze vereniging waarde heeft richting zowel de supporters als de wielrenners zelf."

Beide Nederlandse broers zijn opgegroeid in België en ook de structuur is mooi verdeeld tussen beide landen. "Ironisch genoeg bestaat onze vereniging uit twaalf initiatiefnemers, waarvan zes Nederlanders en zes Belgen", klinkt het in Woensdrechtse Bode.

"Die discussie (over hun nationaliteit, nvdr) is bij ons nog niet aan tafel geweest, maar daar maken we ons ook niet zo druk om. In principe moet de supportersvereniging een grensoverschrijdende vereniging worden, aangezien de meeste fans van de familie van der Poel in deze regio wonen", besluit Delcroix.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties