Victor Campenaerts pakt goud! Landgenoot blijft na afwachtende start topfavoriet Bodnar nipt voor

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Victor Campenaerts pakt goud! Landgenoot blijft na afwachtende start topfavoriet Bodnar nipt voor
Foto: © photonews

Victor Campenaerts heeft zich in het Deense Herning tot Europees kampioen tijdrijden gekroond. Onze landgenoot van Team LottoNL-Jumbo bleef topfavoriet Maciej Bodnar met twee seconden nipt voor.

De grote toppers - genre Tom Dumoulin, Tony Martin en uittredend winnaar Jonathan Castroviejo - stuurden hun kat naar het Deense Herning. En dus was er een uitgelezen kans voor Victor Campenaerts om net als vorig jaar op het podium te eindigen. Toen was de renner van LottoNL-Jumbo goed voor de zilveren plak. Yves Lampaert was er dan weer niet bij. Hij moest door ziekte in extremis passen.

Maar Campenaerts begon een beetje afwachtend aan zijn tijdrit. Bij het eerste tussenpunt zette hij slechts de achtste tijd neer, maar aan het tweede tussenpunt deed hij al beter met de zesde tijd. Ondertussen zat de Ier Ryan Mullen (Cannondale-Drapac) verrassend in de hotseat.

Comeback Campenaerts

Aan het derde tussenpunt deed Campenaerts na een sterke remonte beter dan de rest en zette hij de eerste tijd op zijn naam. Het slot was een absolute thriller. Topfavoriet Bodnar dook nog onder de tijd van Mullen, maar dan moest Campenaerts nog komen.

De Antwerpenaar, woonachtig in het Vlaams-Brabantse Winksele, deed nog twee seconden beter en is de nieuwe Europese kampioen. Voor België is het na de zilveren plak voor Ann-Sophie Duyck en de bronzen plak van Sébastien Grignard (junioren) al de derde medaille in Herning.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties