Prachtig! Dylan Teuns wint de Ronde van Polen!
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 22 reacties
Prachtig! Dylan Teuns wint de Ronde van Polen!
Foto: © photonews

Dylan Teuns is erin geslaagd de Ronde van Polen te winnen. De jonge renner van BMC hield stand in de elitegroep met onder anderen Majka en Poels.

In de Ronde van Polen moest vandaag een zware slotetappe bedwongen worden mét aankomst bergop. Eigenlijk ging het over twee keer dezelfde vier klimmen, in twee lussen. Deze pony had er alvast zin in.

Voorin hadden ze er ook zin in, want de vroege vlucht met Rosa en Sagan hield het heel lang uit, maar dan was het aan de grote kanonnen in het peloton. Teuns zou vooral Majka en een sterke Poels in de gaten moeten houden. Die eerste viel eerst aan.

Teuns kon rekenen op hulp van Tejay van Garderen en Rohan Dennis, maar toch ging het in de slotklim te snel voor onze jonge landgenoot. Hij moest lossen uit de groep der favorieten, Sagan sleurde aan kop reed zo opnieuw weg.

Wat een race van de Slovaak, het fenomeen Sagan blijft echt verbazen. Toch kon Teuns terugkeren in de groep der favorieten, maar Sagan was ribbedebie.

Tweede adem Teuns

Toch keerde het nog helemaal, Sagan werd gegrepen en Teuns glipte mee met Majka en Poels in de laatste twee kilometer. De eindzege leek zo opnieuw binnen handbereik. Al stond Majka pas op zes en Poels op dertien seconden.

Teuns liet geen gat meer én wint zo de Ronde van Polen. De ritzege ging naar een beresterke Wout Poels. Teuns houdt twee seconden voorsprong op Rafal Majka.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties