"Eén week per jaar voel ik mij Tom Boonen"

Redactie
| 0 reacties
"Eén week per jaar voel ik mij Tom Boonen"

Iljo Keisse is al jaren één van de trouwe knechten van de ploeg van Patrick Lefevere. De Gentenaar maakt ook deel uit van de selectie voor het EK in Herning. Maar die ene week per jaar blijft toch extra speciaal: de Zesdaagse van Gent.

Keisse is al jaren een superhelper van Quick-Step. "Ik voel mij super goed bij die rol", aldus Keisse in HNB. "Door het al een paar jaar toe doen, groeit ook het respect van de collega's. Voor de start van de klassiekers komen renners mij soms vragen of ik hen wil laten gaan om in de vroege vlucht te zitten. Het is mijn taak om de wedstrijd vroeg in een bepaalde plooi te leggen."

"Eigenlijk kan ik een beetje bepalen wie er in de vroege vlucht zit, en wie niet. Het gebeurt dan dat ik voor bepaalde renners de deur nog even openlaat", vervolgt Keisse. "Als de ploeg wint. Je kan als helper fantastisch je werk doen, maar als de kopman dan niet wint, blijft de appre­ciatie na de koers beperkt tot een schouderklopje en een merci."

"Wint de kopman wel, ben je mee de held. Kijk naar Julien Vermote in de Tour. Vorig jaar deed hij hetzelfde werk. Toen won Kittel één sprint, dit jaar vijf. Gelukkig rijd ik in een ploeg die veel wint", zegt hij.

En toch blijft die ene week per jaar erg speciaal voor Keisse. De Zesdaagse van Gent. "Dan voel ik mij even Tom Boonen", bekent Keisse. "Het gevoel van te kunnen winnen, in de spotlights staan. Ik kan daarvan genieten. Daarvoor ben je als jonge gast coureur geworden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties