Jens Keukeleire legt uit waarom hij net voor het project van Lotto Soudal koos

Redactie
| 0 reacties
Jens Keukeleire legt uit waarom hij net voor het project van Lotto Soudal koos

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jens Keukeleire zal volgend jaar niet meer uitkomen in het blauwe truitje van Orica-Scott, maar ruilt de Australische formatie voor een avontuur bij Lotto Soudal. En dat is een uitdaging waar de Bruggeling enorm naar uitkijkt.

Voor Keukeleire is het de eerste keer dat hij bij een Belgische profploeg aan de slag gaat. Het project van Lotto Soudal interesseerde hem vooral door de klassiekers in het voorjaar. "Bij Orica draait 80 procent rond de Tour, bij Lotto-Soudal is het voorjaar ook superbelangrijk", legt Keukeleire uit in gesprek met HLN.

"Nu kan ik de stap aan om een belangrijke rol te spelen in een Belgische ploeg"

"De beleving is van een heel andere orde. Het is nu het beste moment in mijn carrière om die stap te zetten. Twee jaar geleden had ik nog niet de body om in grote koersen het podium te halen. Nu kan ik de stap aan om een belangrijke rol te spelen in een Belgische ploeg."

En dan staan die klassiekers toch nog een trede hoger dan ritwinst in de Ronde van Frankrijk. "En mocht ik kiezen: een Tourrit winnen is prachtig, maar wij zijn opgegroeid met klassiekers. Om dan één in een Belgische ploeg te winnen, zou fenomenaal zijn", aldus Keukeleire.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties