Marianne Vos doet het voor Nederland en sprint naar het goud op het EK

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Marianne Vos doet het voor Nederland en sprint naar het goud op het EK

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Marianne Vos heeft haar landgenote Anna van der Breggen opgevolgd als Europese kampioene. De Nederlandse was de sterkste van een kopgroep en bezorgde Nederland het eerste goud in het Deense Herning.

De Israëlische Shani Bloch-Davidov probeerde het al snel in de wedstrijd met een eenzame poging, maar de oranje brigade van Nederland bracht alles opnieuw samen. Er volgden nog tal van aanvallen, waaronder onze landgenote Jessy Druyts die het probeerde, maar een ontspanning kwam moeilijk tot stand.

Met nog ruim 20 kilometer te gaan kregen 7 rensters dan toch de nodige ruimte. En daar zaten enkele mooie namen bij. Ex-wereldkampioene Vos en Longo Borghini kregen het gezelschap van onder meer Bronzini, Pawlowska, Gutierrez Ruiz, Zabelinskaja en Becker.

Frankrijk en België in de achtervolging

Frankrijk en België, voor sprintster Jolien D'hoore, hadden geen pionnetje mee en dus gingen beide landen vol in de achtervolging. De samenwerking van de zeven vooraan was goed, al werd de voorsprong nooit meer dan een minuut. Met minder dan 10 kilometer te gaan stond er nog steeds een voorsprong van een halve minuut op de teller.

Binnen de vijf kilometer kwam Pawlowska vooraan ten val, ook de Duitse Becker moest afhaken. Ze bleven nog met vier over en de gouden medaille zat vooraan. Zabelinskaja demarreerde maar Vos reed het gat toe. Het werd een sprint met drie en Vos toonde zich sneller dan Bronzini. Goud voor Nederland!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties