Net geen hattrick voor Mikel Landa, die wel de eindzege in de Ronde van Burgos op zak steekt

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Net geen hattrick voor Mikel Landa, die wel de eindzege in de Ronde van Burgos op zak steekt

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De slotetappe in de Ronde van Burgos is gewonnen door Miguel Angel Lopez. De Colombiaan van Astana was de sterkste op een aankomst bergop. De eindzege ging naar Mikel Landa (Team Sky).

Een aantal renners trokken in de aanval in de slotrit van zaterdag met aankomst bergop. Op de slotklim van 12 kilometer lang bedroeg de voorsprong van de aanvallers nog een minuut. In het peloton demarreerde De la Cruz, hij kreeg (even) de hulp van Alaphilippe die zich liet uitzakken.

Ook Antonio Pedrero (Movistar) volgde goed. Maar de brigade van Team Sky en leider Landa haalden de twee terug. Op de versnelling van Madrazo zat meer snee. Toen Landa's Sky-ploegmaat Hart ingelopen werd, ging leider Landa zelf in de aanval.

Met zijn drieën

De la Cruz kon niet volgen, zijn Quick-Step ploegmaat Enric Mas wél. Ook Miguel Angel Lopez (Astana) hing zijn wagonnetje aan. Het trio ging samen richting de meet. Op 200 meter van de streep demarreerde de Colombiaan van Astana met een klein verzetje.

Mas en Landa bleven in het wiel zitten en Lopez mocht de handen in de lucht steken in de slotrit. De eindzege van Landa kwam niet meer in gevaar in de slotetappe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties