Nieuw Belgische rondetalent geboren? "De sprint in de finale deed zovéél pijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nieuw Belgische rondetalent geboren? "De sprint in de finale deed zovéél pijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dylan Teuns kroonde zichzelf vrijdag tot winnaar van de Ronde van Polen, na een waar secondenspel. De 25-jarige BMC-renner was erg tevreden met zijn zege.

"Ik voelde me nog er goed voor de steile klim, maar toen zat ik even op de limiet", bekent Teuns. "Gelukkig was Tejay Van Garderen bij mij. Op het vlakke stuk na die afdaling kon ik even recupereren. Majka probeerde me op de slotklim tot drie keer toe aan te vallen en ik wist dat ik moest volgen. De sprint in de finale deed zoveel pijn, maar ik wist waarvoor ik het deed."

Ploegmaats

Teuns wilde dan ook zijn ploegmaats bedanken. "Ze waren geweldig. Hun vertrouwen in mij was ongelofelijk. Ik ben nog jong, maar als renners met zoveel ervaring in jou geloven, dan is dat een eer. Ze hebben er alles aan gedaan om mij in de leiderstrui te krijgen en om die trui te verdedigen. Geweldig!"

"Vorige week voelde ik heel wat vertrouwen mezelf en dan hoorde ik voor Polen dat ik samen met Samuel (Sanchez) de leider van de ploeg zou zijn. Dan weet je dat de ploeg in je gelooft. Na de Giro - die moeilijk verliep door ziekte - ben ik goed hersteld en ging ik op trainingskamp. En nu volgt het ene succes na het andere. Ik heb de stap gezet van de winnaar die ik bij de U23 was", besluit Teuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties