België kleurt de koers, maar blijft met lege handen achter: "Tevreden, maar ook teleurgesteld"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
België kleurt de koers, maar blijft met lege handen achter: "Tevreden, maar ook teleurgesteld"
Foto: © photonews

Er valt onze landgenoten weinig te verwijten na het Europees kampioenschap bij de mannen. De Belgen probeerden in de finale keer op keer mee te gaan in de ontsnappingen, maar uiteindelijk werd Edward Theuns de eerste Belg op een zesde plek. Nikolas Maes reageerde teleurgesteld.

Het doel van bondscoach Kevin De Weert en zijn negen renners was om er een uitputtingsslag van te maken. "Ons objectief was om de koers zo hard mogelijk te maken", legt de renner van Lotto Soudal uit bij zijn team. "Maar het was niet evident want het parcours was helemaal vlak."

In de finale probeerden heel wat Belgen mee te zijn in de ontsnappingen. "We hebben alles geprobeerd door waaiers te vormen, renners in de ontsnapping te sturen, maar met zo’n parcours was het moeilijk om dat te realiseren."

'Tevredenheid en teleurstelling'

"Jammer dat Jens Debusschere een lekke band had in de finale, maar ons doel was om te profiteren van andere leadouts, en uiteindelijk kwam Edward Theuns in de top tien aan. In het algemeen mogen wij tevreden zijn met de ploegprestatie en de manier waarop wij gereden hebben, maar we zijn ook zeker teleurgesteld met het resultaat", besluit Maes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties