Ben Hermans hield drie breuken en gebroken tanden over aan zware val, maar ook deze namen kenden al de nodige pech in 2017

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ben Hermans hield drie breuken en gebroken tanden over aan zware val, maar ook deze namen kenden al de nodige pech in 2017

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ben Hermans kwam zwaar ten val in de Ronde van Polen. De BMC-renner hield er onder meer drie breuken en drie gebroken tanden aan over. Maar Hermans is niet de enige pechvogel van 2017.

Nog heel wat renners kwamen dit seizoen onzacht in aanraking met het asfalt en hielden er blessures aan over. Te beginnen met Sep Vanmarcke, die eerste in de onverharde klassieker Strade Bianche ten val kwam. De West-Vlaming hield er een ribblessure aan over en kreeg met nog meer pech te maken de weken daarna.

In de Ronde van Vlaanderen brak hij door een wel erg vreemde valpartij zijn pink, waardoor de renner van Cannondale-Drapac een kruis moest maken over Parijs-Roubaix. Een voorjaar in mineur. In diezelfde Parijs-Roubaix kende Niki Terpstra tegenslag. De Nederlander zijn stuur brak af, waardoor hij zwaar ten val kwam en enkele weken rust moest nemen.

Voor Philippe Gilbert liep het wel beter. Hij won de Ronde én de Amstel. Die laatste wedstrijd reed hij zelfs uit met een gehavende nier, waardoor hij dan weer wél moest passen voor de Giro.

Valverde

De Tour dan. In de openingstijdrit in Düsseldorf kwam Alejandro Valverde wel heel erg pijnlijk ten val na een uitschuiver. De Spanjaard van Movistar brak zijn knieschijf en zag zijn seizoen in mineur eindigen. Ook Jon Izagirre kwam ten val en moest er al snel de brui aan geven, ook al was hij één van de kopmannen van Bahrain Merida.

Maar er was nog meer ongeluk in de Tour. Ex-gele trui Geraint Thomas moest opgeven - ook in de Giro moest hij al de strijd staken na een val - net als Froome's grote concurrent Richie Porte in de afdaling van de Mont du Chat. Een vreselijke valpartij, het had veel erger kunnen aflopen voor de Australiër van BMC.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties