Eerste versterking voor Wanty-Groupe Gobert, tweevoudige Vuelta-ritwinnaar trekt naar Astana

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Eerste versterking voor Wanty-Groupe Gobert, tweevoudige Vuelta-ritwinnaar trekt naar Astana

Ook vandaag zijn er nog enkele transfers in de wielerwereld aangekondigd. Wanty-Groupe Gobert heeft een eerste versterking voor het volgende seizoen beet, terwijl ook Astana zich roerde.

Wanty-Groupe Gobert haalde het 22-jarige Noorse talent Odd Christian Eiking in huis. Eiking werd in de Ronde van Polen nog knap 13e en komt over van FDJ. "Ik ben verheugd dat ik volgend jaar bij Wanty-Groupe Gobert zal rijden", laat Eiking weten in een eerste reactie.

"Ik ben meer een klimmers-puncher type en ik hoop dat ik de komende jaren in het team verder zal groeien. Etappewedstrijden over een week en eendagswedstrijden zijn mijn favoriete wedstrijden. Vooral de Ardennenklassiekers liggen mij erg goed. Mijn hoofddoel is om wedstrijden te winnen en goede resultaten te boeken doorheen het hele seizoen", aldus de Noor.

Astana haalt Magnus Cort Nielsen

Astana haalde dan weer de Deen Magnus Cort Nielsen aan boord. De tweevoudige ritwinnaar in de Vuelta van vorig jaar komt over van Orica-Scott. "Ik hoop dat ik mezelf kan tonen in de klassiekers en de ploeg kan helpen in de Grote Rondes", zegt Cort Nielsen. "Ik wil iedereen nog bedanken voor een geweldige tijd en drie seizoenen bij Orica-Scott."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties