"Ik ben niet zo'n eikel die de Giro wint en dan meent dat hij overal kopman moet zijn"

Redactie
| 0 reacties
"Ik ben niet zo'n eikel die de Giro wint en dan meent dat hij overal kopman moet zijn"

De Nederlander Tom Dumoulin staat binnen twee weken niet aan de start van de Ronde van Spanje, maar staat vandaag wel op de deelnemerslijst voor de BinckBank Tour.

Na zijn afwezigheid in de Tour leek het logisch dat Dumoulin ook in de Vuelta van start zou gaan. "Veel mensen begrijpen niet dat ik over twee weken niet in de Ronde van Spanje start", opent Dumoulin in het Algemeen Dagblad. "Ze denken dat ik die ronde ook wel even win. Ik niet. Het is nooit een optie geweest om de Vuelta te rijden voor het klassement."

"Er is in het begin van het jaar al beslist dat Wilco Kelderman daar kopman is. En ik ben niet zo’n eikel die de Giro wint en dan meent dat hij overal kopman moet zijn", is de Giro-winnaar duidelijk. "Zelf zag ik het ook niet zitten om in de Vuelta weer voor het klassement te gaan. Ik ben pas 26. Ik wil de komende tien jaar nog voor klassementen in Grote Rondes rijden."

"Ik wil geen dingen half doen, dus hebben we de Vuelta geschrapt"

Al was de Vuelta in functie van Kelderman rijden nog wel een optie. "Het hoeft niet allemaal nu, meteen, ten koste van alles. Ik wil mezelf niet opbranden. Ik heb er nog wel aan gedacht om de Vuelta te rijden als helper van Wilco, maar ik begon steeds meer te twijfelen."

"Het was te veel: hoogtestage, criteriums, de Clásica San Sebastián, de BinckBank Tour, de Vuelta en dan op topniveau zijn op de WK in Bergen – dat kan volgens mij niet. Ik wil geen dingen half doen, dus hebben we de Vuelta geschrapt", besluit de Nederlands Limburger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties