Lek, lek en nog eens lek rijden op het EK... Jens Keukeleire kent de oorzaak

Redactie
| 0 reacties
Lek, lek en nog eens lek rijden op het EK... Jens Keukeleire kent de oorzaak

Iljo Keisse, Nikolas Maes, Jelle Wallays, Maarten Wynants, Jasper De Buyst en Jens Debusschere. Die laatste zelfs tot twee keer toe. Zes van de negen Belgen kregen met een lekke band of leegloper te maken op het EK in het Deense Herning.

Blijkbaar is het altijd hetzelfde probleem op de Deense wegen. "Dat is altijd zo hier", legt Lotto Soudal-renner Jelle Wallays uit in Het Nieuwsblad. "Ik heb al drie keer de Ronde van Denemarken gereden en dan is het ook altijd banden wisselen tot en met."

Jens Debusschere, één van de troeven van ons land in de sprint, reed tot twee keer toe lek. "Het zijn altijd leeglopers. Wellicht omdat er losse steentjes in de tube komen te zitten en na verloop van tijd is die tube doorboord", zegt de sprinter.

Geen zout, maar zand

Jens Keukeleire - volgend jaar bij Lotto Soudal - bleef wél van pech gespaard. Hij weet wel de oorzaak voor die leeglopers. "In de winter strooien ze hier geen zout, maar zand. In dat zand zitten kleine schelpen. Die blijven dan liggen op de straten en hebben scherpe randen", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties