Peter Sagan weet waarom hij tóch nog mocht zegevieren in eerste rit BinckBank Tour

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Peter Sagan weet waarom hij tóch nog mocht zegevieren in eerste rit BinckBank Tour

Eén duizendste van een seconde. Dat was het verschil tussen Peter Sagan en de Duitser Phil Bauhaus in de eerste rit van de BinckBank Tour. Een duizendste seconde in het voordeel van Sagan, want de Slovaak mag dinsdag als laatste van start in de tijdrit.

De massasprint draaide uit op een thriller van formaat. Sagan kon Bauahus nipt afhouden en pakte de eerste rit in wat vroeger de Eneco Tour was. "Ik had veel geluk", bekende Sagan voor de camera's. "Hij (Bauhaus, red) passeerde me eigenlijk, maar door mijn jump kon ik toch nog winnen. Na vijf minuten wist ik pas dat ik gewonnen had."

Het was - mede dankzij twee rotondes - een erg vreemde sprint. Zo kreeg Jasper De Buyst nog een gaatje, waardoor hij vol doorging. "Ik moest even stoppen, maar zo kreeg ik toch nog het voordeel om te sprinten en hen te passeren", vervolgt de renner van BORA-hansgrohe.

"Ikzelf zal proberen om zo weinig mogelijk tijd te verliezen in de tijdrijt"

Sagan begint dinsdag als leider aan de tijdrit. Kan hij zondag ook op het hoogste schavotje staan na de slotrit naar Geraardsbergen? "Ik zal alles geven. Dinsdag is het een belangrijke dag voor iedereen. De tijdrit zal zwaar zijn. Het is in onze ploeg iets voor (Maciej) Bodnar. Ikzelf zal proberen om zo weinig mogelijk tijd te verliezen", besluit Sagan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties