Sagan twijfelt over terugkeer naar de Tour: " Ik heb de Tour niet gemist, want ze wilden mij niet"

Redactie
| 0 reacties
Sagan twijfelt over terugkeer naar de Tour: " Ik heb de Tour niet gemist, want ze wilden mij niet"
Foto: © photonews

Voor Peter Sagan was het een Tour van korte duur door zijn uitsluiting na het incident met Mark Cavendish. Daarna reed de Slovaak de Ronde van Polen om vandaag aan de start te staan in de BinckBank Tour.

Vorig jaar won Sagan nog twee ritten in de Eneco Tour. Wat wordt het dit jaar? "Alles zal beslist worden in de laatste etappe", zegt Sagan in een interview met Sporza. "Vorig jaar was die heel hectisch en ik zat in een verloren positie. We zijn hier met een goede ploeg en zullen er het beste van maken. We willen zeker proberen te winnen."

In de Ronde van Polen won Sagan de openingsrit. "Het was heel leuk dat ik een rit kon winnen. Ik had het niet verwacht na drie weken zonder competitie. Het voelde niet echt aan als revanche na mijn uitsluiting uit de Tour. Ik kijk enkel vooruit, niet achteruit."

Tour-uitsluiting

"Of ik de Tour gemist heb? Ik heb de Tour niet gemist, want ze wilden mij niet. Ik zag geen goede reden voor mijn uitsluiting. Maar ik wil er niet meer over praten, het ligt achter ons. Een terugkeer naar de Tour? Dat zien we volgend jaar wel. Ik heb er nog niet aan gedacht en focus op dit seizoen", besluit de tweevoudige wereldkampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties