Vreest Wout Van Aert een scenario zoals bij Lars Boom of Zdenek Stybar?

Redactie
| 0 reacties
Vreest Wout Van Aert een scenario zoals bij Lars Boom of Zdenek Stybar?
Foto: © photonews

Wout Van Aert zal volgend jaar ook te zien zijn in heel wat koersen van het voorjaar. Maar eerst gaat er natuurlijk nog een winter in de cross aan vooraf. "In de cross kan je wél elke week voor de zege rijden", aldus Van Aert.

Het crossprogramma van Van Aert zal minder druk zijn dan vorige winter. "Het is de bedoeling om hier en daar een cross te laten schieten en frisser uit de winter te komen", legt Van Aert uit. "Het WK wil ik sowieso rijden met een goede conditie, een brede basis. We zijn nog in onderhandeling met een aantal organisatoren. Iedereen wil natuurlijk de wereldkampioen aan de start."

"Ik wil ook kunnen genieten van mijn trui én het is ook een financiële kwestie", bekent de regenboogtrui in HLN. In het verleden maakten ook renners zoals Lars Boom en Zdenek Stybar de overstap van het veld naar de weg. Zij werden (tot dusver) nooit echte veelwinnaars. "Wie is er wel nog een veelwinnaar op de weg?"

Geen slechte keuze van Stybar

"Mannen als Greg, Boonen of Sagan, zo kan je er geen vijf opnoemen", aldus Van Aert. "Je kan onmogelijk zeggen dat Stybar een slechte keuze maakte. In de cross kan je wél elke week voor de zege rijden. Op de weg moet je keuzes maken en doelen vooropstellen. Iedereen wil dat ik kies tussen de twee, maar die keuze dringt zich niet op. Ik doe dat wel als ik het nodig acht."

Stybar in actie in de Strade Bianche
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties