Wereldkampioen Peter Sagan zegeviert in BinckBankTour na razend spannende millimetersprint

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Wereldkampioen Peter Sagan zegeviert in BinckBankTour na razend spannende millimetersprint
Foto: © photonews

De eerste rit in de BinckBank Tour is gewonnen door Peter Sagan. De tweevoudige wereldkampioen kon net de Duitser Phil Bauhaus afhouden.

Ondanks dat de eerste rit zo goed als zeker op een massasprint zou eindigen, gingen vier renners toch in de aanval. De Belgen Piet Allegaert en Laurens De Vreese kregen het gezelschap van een Ier en een Nederlander: Mark McNally en Elmar Reinders. De samenwerking tussen het viertal zat goed, maar de voorsprong bedroeg maximaal 2,5 minuut.

De sprintersploegen hielden alles goed onder controle en speelden met de voorsprong van de vluchters, zodat ze niet te snel ingerekend werden. Op 3 kilometer van de streep zat het avontuur van de vier er op en kwam alles samen.

Laatste kilometer

De troepen van Greipel namen de laatste kilometer voor hun rekening, maar door twee rotondes in de finale werd het een vreemde sprint. De Buyst kreeg een gaatje en ging al vroeg aan, maar het was Peter Sagan die na een millimetersprint mocht zegevieren. Phil Bauhaus (Sunweb) legde met één duizendste verschil beslag op de tweede plek.

De eerste Belg was Jonas Rickaert op een 8e plek. Sagan is ook de eerste leider en mag in de tijdrit van dinsdag als laatste van start. Laurens De Vreese nam onderweg heel wat bonificatieseconden voor zijn rekening en mag zo als voorlaatste van start in de proef tegen de klok. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties