Wout Van Aert maakt grote debuut: "Dat zou een teleurstelling zijn"

Redactie
| 0 reacties
Wout Van Aert maakt grote debuut: "Dat zou een teleurstelling zijn"

Wout Van Aert maakt vandaag voor het eerst zijn opwachting in de WorldTour. De wereldkampioen veldrijden staat aan de start van de BinckBank Tour en hoopt daar een rol van betekenis te kunnen spelen.

Van Aert maakt dus zijn grote debuut in de WorldTour. HIj voelt zich alvast klaar. "De vorm is zo goed als hij kan zijn", opent de crosser in HLN. "De tijd dat je in de zomer een beetje op halve kracht mee rijdt, is gepasseerd. Ik probeer top te zijn. Ik wil graag ontdekken of dat genoeg zal zijn in het WorldTour-peloton."

Er zijn verschillende soorten ritten in de BinckBank Tour. "De rit naar Geraardsbergen, het echte Vlaamse werk, maar ook die hellingen van de Amstel moeten me liggen. Als ik op kasseien kom, voel ik meteen dat mijn lichaam daarvoor gemaakt is. De Waalse klimmen zijn kort en steil, dat gaat me iets beter af dan de langere heuvels."

"Ik ga gewoon afzien en dan kijk ik wel waar ik uitkom. Ik ga al blij zijn als ik veel leer en dat zal ik wel"

"Ik heb geen verwachtingspatroon wat resultaten betreft. Ik ga gewoon afzien en dan kijk ik wel waar ik uitkom. Ik ga al blij zijn als ik veel leer en dat zal ik wel. Toch wil ik er ook niet zomaar tussen rijden om de hoop te vergroten. Het zou een teleurstelling zijn mocht ik zeven dagen in de buik van het peloton koersen", bekent Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties