Belg met ambitie: "Waarom zou ik geen goud kunnen halen op de Spelen in Tokio?"

Redactie
| 0 reacties
Belg met ambitie: "Waarom zou ik geen goud kunnen halen op de Spelen in Tokio?"
Foto: © Photonews

In de wegrit lukte het ons land niet om een medaille te pakken op het Europees kampioenschap, maar in de tijdrit was het wel van dat. En goud dan nog wel. Met dank aan Victor Campenaerts, die met ambitie de toekomst tegemoet gaat.

Door zijn gouden plak op het EK in Herning is er natuurlijk heel wat interesse voor de tijdrijder van LottoNL-Jumbo, die wellicht zijn ploeg op het einde van het seizoen verlaat. Campenaerts zelf werd al enkele keren in verband met Lotto Soudal gebracht.

"Ik had mij al in de kijker gereden, maar dit is toch nog een stapje hoger"

"De meeste ploegen wisten wel al dat ik een goeie tijdrijder ben", vertelt Campenaerts in gesprek met Sporza. "Ik had mij al in de kijker gereden, maar dit is toch nog een stapje hoger. Dit is niet meer het bevestigen van mijn status, maar die status juist optrekken."

Voor het WK tijdrijden in Bergen zal Campenaerts zo goed als zeker passen. Maar hij denkt wel aan de Spelen van 2020 in Tokio. "Ik heb een verleden als zwemmer en triatleet. De Spelen, dat is mijn ultieme droom. Daar zou ik de wereldtop moeten kunnen benaderen. Waarom zou ik daar geen goud kunnen halen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties