Déze man moet de opvolger worden van Alberto Contador bij Trek-Segafredo

Redactie
| 0 reacties
Déze man moet de opvolger worden van Alberto Contador bij Trek-Segafredo
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alberto Contador neemt na de Ronde van Spanje afscheid van de wielersport. Dat maakte 'El Pistolero' maandag bekend met een videoboodschap. Zijn ploeg Trek-Segafredo moet op zoek naar een vervanger en die ziet ploegmanager Luca Guercilena in Fabio Aru.

Guercilena onderhandelde met Contador nog over een contract dat hem tot na de Ronde van Italië van volgend jaar aan zijn ploeg zou binden. Maar Contador verkoos een afscheid na zijn eigen Ronde van Spanje, waar hij al drie keer won. En dus moet de teammanager op zoek naar een nieuwe renner.

Trek-Segafredo heeft dan wel nog Bauke Mollema over, maar de Amerikaanse ploeg wil er nog een klassementsrenner van topniveau bij. Het oog is daarbij gevallen op Fabio Aru, die ook de interesse geniet van UAE Fly Emirates. De ploeg heeft met Segafredo een Italiaanse co-sponsor en die wil Aru maar wat graag aan boord zien, weet HNB.

Aru droeg in de afgelopen Tour even het geel en pakte een ritzege. In de laatste week kreeg de Italiaanse kampioen het echter moeilijk en kon hij niet meer meestrijden voor het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties