'Luxeprobleem' voor België: extra ticket voor WK tijdrijden, maar wie wil gaan?

Redactie
| 0 reacties
'Luxeprobleem' voor België: extra ticket voor WK tijdrijden, maar wie wil gaan?
Foto: © Photonews

Victor Campenaerts kroonde zich vorige week tot Europees kampioen tijdrijden in het Deense Herning. Dankzij de triomf van de renner van LottoNL-Jumbo krijgt ons land een extra ticket voor het WK tijdrijden in Bergen (Noorwegen).

Enige probleem: wie wil er gaan? Het parcours in Herning was zo goed als vlak en dat kan niet gezegd worden van het parcours in Bergen. Eind april ging de Belgische delegatie al verkennen in Noorwegen. "Je moet zeker wisselen van tijdritfiets naar wegfiets aan de voet van de klim. Het is echt stevige kost", aldus Lampaert toen in HNB.

Ook Campenaerts zei voor zijn gouden plak al dat hij wellicht niet naar Noorwegen zou afreizen. Maar nu hij Europees kampioen is, ligt de situatie mogelijk anders. "Ik ben nu Europees kampioen en ben daar nog niet mee bezig", aldus Campenaerts.

'Nog geen selectie'

Wie zal de bondscoach dan selecteren? "Ik heb de selectie nog niet gemaakt", stelt Kevin De Weert. "We mogen inderdaad met drie renners deelnemen. Dat Yves en Victor niet zullen deelnemen? Dan weet jij meer dan ik, het is nog te vroeg om daar op vooruit te lopen", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties