Trek-Segafredo niet te spreken over tijdritparcours: "Hier gebeuren ongelukken"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Trek-Segafredo niet te spreken over tijdritparcours: "Hier gebeuren ongelukken"

Momenteel wordt in de BinckBank Tour de tijdrit afgewerkt. Dat niet iedereen fan is van het parcours, was al duidelijk. Al trekt Dirk Demol, ploegleider van Trek-Segafredo, stevig van leer.

De tijdrit is amper negen kilometer lang. "Ik ben bijzonder ontgoocheld in dit parcours", aldus Demol in Het Nieuwsblad. "Dit rondje is echt schandalig: 9 kilometers vol bochten, verkeersdrempels en klinkers... Nauwelijks stukken waar je vol door kan gaan."

"Er zijn zelfs bochten met klinkers waar het gras doorgroeit. Ik vind het onbegrijpelijk dat zo’n parcours wordt goedgekeurd. Ik weet dat men maanden op voorhand die omloop komt controleren." Het is onbegrijpelijk volgens de ploegleider op dit niveau.

Onbegrijpelijk dat dit goedgekeurd wordt

"Dit is toch WorldTour? Hier gaan straks ongelukken gebeuren. Matthias Brändle, één van onze renners, is al gevallen tijdens de verkenning. Maar daar heeft mijn kritiek niets mee te maken."

"Ook als dat niet zou gebeurd zijn, zou ik boos zijn geweest. Enfin, wie straks het meeste risico’s durft nemen zal winnen.” Bovendien regent het pijpenstelen, daar in Nederland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties