Waarom Hayman, Bennati, Tossato en Eisel voorbeelden zijn voor Keisse... "Zou graag eindigen zoals zij"

Redactie
| 0 reacties
Waarom Hayman, Bennati, Tossato en Eisel voorbeelden zijn voor Keisse... "Zou graag eindigen zoals zij"

Wielrenner Iljo Keisse droomt van de Olympische Spelen van 2020 in het Japanse Tokyo. De renner van Quick-Step Floors zal dan 37 jaar oud zijn, maar Keisse zelf denkt nog lang niet aan stoppen.

Als Keisse geselecteerd wordt voor de Spelen, zal hij daarna zeker nog doorgaan. "Ik ben dan 37. Ik kijk echt op naar mannen zoals Hayman, Bennati, Tossato, Eisel...", bekent Keisse in HNB. "Renners die op latere leeftijd in hun ploeg en het peloton nog het verschil maken. Het zijn voorbeelden voor mij. Ik zou graag eindigen zoals zij."

"Als renner heb je niet het gemakkelijkste gezinsleven"

Koersen tot zijn 41 jaar zoals Tossato dan? "Als het lichaam mee wil: zeker. Ik heb nog geen seconde aan stoppen gedacht. Ik voel in wat ik doe, dat ik nog steeds verbeter. Mijn explosiviteit neemt wat af, maar in de lange inspanningen word ik steeds beter. Als renner heb je niet het gemakkelijkste gezinsleven. Je bent veel van huis. Het is niet leuk om de kids elke keer opnieuw achter te laten."

"Maar de koers is het mooiste wat er is. Alles wat erna komt, is veel minder. Als je een paar maanden langs de kant hebt moeten toekijken, dan weet je het wel. Die schorsing is lang geleden, maar ik weet nog steeds zeer goed hoe hard ik in die periode het koersen heb gemist. Het had wel iets toen ik hier weer in Herning aankwam", besluit Keisse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties