Dit had nieuwe leider Tom Dumoulin te zeggen over zijn 'hongertje' en de zege van Tim Wellens
Redactie
| 0 reacties

Tom Dumoulin had zeker geen superdag, maar is wel blij met de leiderstrui

Dit had nieuwe leider Tom Dumoulin te zeggen over zijn 'hongertje' en de zege van Tim Wellens

Tom Dumoulin moest in de zesde rit van de BinckBank Tour zijn meerdere erkennen in Tim Wellens. Een verdiende zege voor de Lotto Soudal-renner, die in de slotkilometers het meeste werk voor zijn rekening nam.

En dat had veel te maken met Dumoulin zelf, die niet over de beste benen beschikte en in het slot nog een hongerklop kreeg. Op 4 kilometer van de meet nam hij zelfs nog iets om te eten. "Het was al een paar kilometer eerder over", vertelde Dumoulin. "Ik had twee keuzes. Ofwel niet mee meerijden, maar dan werden we gepakt. Ofwel wel meerijden en hopen dat Tim me er niet zou afrijden."

Dumoulin is ook de nieuwe leider in het algemene klassement. "Ik wist dat ik iets over had, een kleine 20". Ik heb gewoon geprobeerd om wat secondes te sprokkelen en geprobeerd om mee te rijden. Hij was vandaag veel te sterk voor mij."

"Ik hoop dat vier seconden genoeg zijn, maar het gaat lastig worden"

Zondag wacht de slotrit naar Geraardsbergen. "Ik hoop dat vier seconden genoeg zijn, maar het gaat lastig worden. We gaan elkaar het vuur aan de schenen leggen. De lekke band van Sagan? Jammer voor hem, want hij was samen met Tim één van de sterkste renners in koers en dan had het er heel anders uitgezien. Maar dat is koers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties