Tim Wellens spoelt teleurstellende Tour door met schitterende zege in BinckBank Tour
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Tim Wellens wint, Tom Dumoulin grijpt de macht in de zesde rit van de BinckBank Tour

Tim Wellens spoelt teleurstellende Tour door met schitterende zege in BinckBank Tour

De Ardennenrit in de BinckBank Tour is gewonnen door Tim Wellens. De Truienaar bleef Giro-winnaar Tom Dumoulin voor in een sprintje met twee.

Tony Martin (Katusha), Tao Geoghegan Hart (Sky), Dylan Van Baarle (Cannondale-Drapac), Rory Sutherland (Movistar), Alexis Gougeard (AG2R-La Mondiale) en Pieter Weening (Roompot) vormden met hun zessen de ontsnapping van de dag in barslechte weersomstandigheden en een lastige Ardennenrit.

De voorsprong van het zestal groeide tot ruim vijf minuten, maar ze werden op iets minder dan 30 kilometer van de streep ingerekend. De koers viel in een definitieve plooi en vooraan bleven de sterkste renners over. Oliver Naesen gooide de knuppel in het hoenderhok. Sagan kwam even later samen met Tim Wellens aansluiten en beide renners trokken vol door.

Wellens met Dumoulin

Maar net voor de belangrijke Gouden Kilometer reed Sagan lek. Vooraan bleven Dumoulin en Wellens over, Van Avermaet, Stuyven en co moesten achtervolgen. Leider Lars Boom moest de rol al een tijdje lossen en speelde zijn leiderstrui kwijt. De samenwerking tussen Wellens en Dumoulin zat goed.

Maar het was Wellens die de laatste kilometers het meeste kopwerk voor zijn rekening nam. Wellens ging de sprint als eerste aan en bleef Dumoulin net voor. De Nederlander is wel de nieuwe leider in de WorldTour-koers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross
09/02/2020 Noordkempen Merksplas
15/02/2020 Noordzeecross

Nieuwste reacties