Wellens pakt knappe zege: "Normaal is Tom het hele jaar beter dan ik. Nu was het eens omgekeerd"
Redactie
| 0 reacties

Tim Wellens tevreden met ritwinst in de BInckBank Tour

Wellens pakt knappe zege: "Normaal is Tom het hele jaar beter dan ik. Nu was het eens omgekeerd"

Tim Wellens knoopte na zijn matige prestatie in de Tour de France (en zijn warmte-allergie) aan met een knappe zege in de BinckBank Tour. De Truienaar was uiteraard tevreden met die zege.

"Het was super goed dat we samen konden rijden", zei Wellens na de wedstrijd voor de camera's over de samenwerking met Dumoulin. "De ploeg heeft van in het begin de wedstrijd gecontroleerd. Tiesj (Benoot) maakte goed tempo. Peter (Sagan) viel plat en dan kwam Tom terug. De samenwerking zat goed."

Maar het was Wellens die bijna al het werk deed in de finale. "Ik hoopte dat hij zou blijven meerijden, ondanks dat zijn benen niet zo goed waren. Anders kon ik nooit alleen vooruit blijven", beseft Wellens. "Normaal is Tom de rest van het jaar beter dan ik, dus nu ben ik blij dat ik beter was dan hij", lacht hij.

Tour

Een enorme opsteker voor de Lotto Soudal-renner na een teleurstellende Tour. "Na de Tour heb ik mijn ploegmaats vaarwel gezegd en zei ik hen dat ik superbenen zou hebben in de BinckBank Tour. Ik heb veel achter de motor getraind en het heeft geholpen. Of ik nog kan winnen? Ik wilde graag als leider beginnen. Dat zou natuurlijk een voordeel geweest zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties