"Zelfs als ik win, heb ik nog altijd niet beter gedaan dan vorig jaar"
Redactie
| 0 reacties

Tim Wellens wil zijn seizoen graag kleur geven met eindzege in BinckBank Tour

"Zelfs als ik win, heb ik nog altijd niet beter gedaan dan vorig jaar"

Voor Lotto Soudal-renner Tim Wellens waren het enkele moeilijke weken. De Truienaar moest door zijn allergie opgeven in de Tour de France en in San Sebastian, maar is er nu weer helemaal bovenop in de BinckBank Tour.

Wellens heeft naar eigen zeggen geen 'degout' overgehouden aan de Tour. "Feit is dat mijn seizoen nog niet super is geweest. Ik wil er alles aan doen om dat nog om te keren", opent Wellens in HLN. "In deze fase van het seizoen wordt het verschil gemaakt tussen mensen die er nog zin in hebben en zij die er geen zin meer in hebben. Na de Tour wordt er vaak wat minder gevochten, zeker als het slecht weer is."

"Schrijf maar op: ik ga goed zijn in de Ronde van China wanneer iedereen mentaal op is"

"Schrijf maar op: ik ga goed zijn in de Ronde van China wanneer iedereen mentaal op is en denkt dat hij al op vakantie is. Ik heb nog iets goed te maken", aldus Wellens, die wel erg sterk aan het seizoen begonnen was. "In het voorjaar heb ik twee keer gewonnen op Mallorca en één keer in de Ruta del Sol. Stelt niet veel voor, dacht ik, maar als ik zie hoe moeilijk het nadien ging, ben ik blij dat ik ze heb."

"Maar het is dus niet genoeg om tevreden te zijn. Derde in de Strade Bianche is ook niet genoeg. Als ik de BinckBank Tour zou kunnen winnen, zou ik superblij zijn. En toch: het is de bedoeling om elk jaar beter te doen. Als ik nu zou winnen, heb ik nog altijd niet even goed gedaan als vorig jaar", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties